Wil jij  het beste resultaat voor het verwijderen van jouw permanente make-up of tatoeage? 

Wij werken met de nieuwste technieken om alle pigmenten uit de huid te verwijderen, Dit doen wij met enkel IQ Pigment Remover of gecombineerd met een laser.

IQ Pigment Remover is voor degenen die geen compromis willen sluiten en het beste resultaat en remover op de markt willen. IQ Pigment Remover is speciaal ontwikkeld voor micropigmentatiespecialisten (PMU en Tattoo artiesten).

Deze techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naald in de lederhuid gepigmenteerd. Met het PMU apparaat kun je een natuurlijk poeder effect creëren.
Na 6 weken zijn de wenkbrauwen volledig genezen en zul je zien dat de kleur is terug gelopen, dit is het moment dat je terug komt voor je nabehandeling. Bij deze nabehandeling kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur en duurt gemiddeld 2 uur.

HOE WERKT DE IQ REMOVER?

IQ Pigment Remover-suspensie bestaat uit aardalkalioxiden en transitmetalen, gemengd volgens onze unieke formule. Vanwege de vergelijkbare eigenschappen voelen de metaaloxiden in de IQ Pigment Remover zich erg aangetrokken tot tatoeages en PMU-pigmenten.

Bij het gebruik van enkel een laser worden helaas geen pigmenten op basis van wit (titaniumdioxide) verwijderd, (voorbeeld: zoals bij het laseren van de haartjes op de benen vaak geen blonde haartjes meegepakt worden) omdat de laser deze witte moleculen niet ziet. Dit gebeurd niet bij gebruik van de IQ Pigment Remover deze pakt de witte moleculen die niet door de laser weggehaald kunnen worden.

IQ Remover wordt gebruikt voor:

  • Het verwijderen van permanente make-up
  • Het verwijderen van tatoeages

Zo kiezen wij bij veel behandelingen voor het gebruik van alleen de IQ pigment remover en is er in andere gevallen een combinatie nodig met IQ pigment remover en laser. Dit is zeer afhankelijk van de permante make-up of tatoeage.

Wil jij weten welke behandeling we bij jou adviseren? Boek een intakegesprek voor €15 met Marjolein in de salon of stuur een vrijblijvende e-mail met foto’s naar info@thebrowspecialist.nl met in de titel PMU OF TATOO VERWIJDEREN.

Informatie:

In tegenstelling tot het plaatsen van permanente make-up is het verwijderen ervan een langduriger proces. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig met tussenpozen van 6-8 weken. Wil je bijvoorbeeld powder brows laten plaatsen, maar is de oude permanente make-up nog te donker of asymmetrisch, dan kunnen we de oude PMU ook enkel oplichten en hoeft het niet helemaal verwijderd te worden. Het aantal benodigde behandelingen is lastig in te schatten, dat is afhankelijk van hoe diep het is geplaatst, gebruikte pigmenten etc. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. 

Prijs: Per sessie IQ | TATTOO remover  €79,95,-

Hoe werkt de procedure?

Stap 1: reinigen van het huidoppervlak en aanbrengen van de verdovingscrème (EMLA)

Stap 2: Professionele toepassing van Pigment Remover voor het verwijderen van PMU en/of tatoeages.

Stap 3: Door middel van een naald wordt de pigment remover in de huid aangebracht. ( Volledig pijnloos)

Stap 4: Wanneer de IQ Pigment Remover in contact komt met de inkt of pigment worden de pigmenten geleidelijk geabsorbeerd door de emulsie en geduwd naar het huidoppervlak.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?
IQ Pigment Remover suspensie bestaat uit alkalische aardoxiden en transitmetalen, gemengd volgens onze unieke formule. Vanwege de vergelijkbare eigenschappen in de pigmenten zijn de metaaloxiden in de IQ Pigment Remover zeer aangetrokken tot tatoeages en PMU-pigmenten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dit is nooit van te voren precies te zeggen. Het is afhankelijk van hoe diep het pigment zich in de huid bevindt. Soms ben je na 1 sessie klaar en soms wil het voorkomen dat er 2 a 3 sessies nodig zijn of dat wij het combineren met een laser behandeling.

Ik wil een tattoo verwijderen, is dit ook mogelijk?
 Het is mogelijk om een tattoo te verwijderen van max 8 cm / 10 cm met IQ remover anders gebruiken wij de laser, het beste is om een foto te sturen, zodat wij kunnen bepalen of deze behandeling geschikt is.

Hoe lang duurt de behandeling?  
De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. Als er meer sessies nodig zijn dan kan dit na 6-8 weken plaatsvinden.

 

Nazorg

Wat is de nazorg?

1e en 2e dag: Gelijk na de behandeling dient het lymfevocht weggehaald te worden met schone (baby)doekjes of watjes. Dit is zeer belangrijk! Ook mag het de eerste 2 dagen niet in aanraking komen met kraanwater.

3e dag: Behandelde gebied mag 2 keer per dag schoongespoeld worden met schoon water. Daarna direct droogdeppen. Na het schoon maken kun je een Aftercare smeren die je vanuit de salon meekrijgt. Dit helpt voor de verzorging en hydratatie.

7-14 dagen: Er kan korstvorming ontstaan, het is erg belangrijk dit proces niet te versnellen en jouw huid het zelf te laten doen. Na het afvallen van de korst wordt de huid meestal behoorlijk rood en zwelt zelfs lichtjes rond de randen. Dit behoort tot het genezingsproces en is niets om je zorgen over te maken. Na een tijdje (hoelang verschilt per persoon,) zal de huid weer normaal en rustig worden. Als de korst eraf is, is het belangrijk dat er dagelijks (2-3x per dag) een verzorgende anti-littekencrème wordt aangebracht om het herstelproces te ondersteunen. 

 

Belangrijk!

  • Let op dat het behandelde gebied niet week wordt, dus niet in bad, sauna, zwembad of sporten.
  • Zorg dat er geen vuil of stof in komt. Ook wol of zijde niet langs het behandelde gebied halen.
  • Vermijdt alcohol en drugs. 
  • Gebruik zolang de huid nog niet genezen is, geen cosmetische producten op het behandelde gebied.
  • Behandelde gebied niet bloot stellen aan UV-stralen of gebruik beschermingsfactor 50.
  • Uiteraard krijg je na de behandeling een nazorgkaart mee waar al deze zaken nog op staan, net als de bijbehorende Aftercare.
  • De vervolgafspraak zal, afhankelijk van jouw leeftijd, 2-3 maanden plaatsvinden. Tenzij de huid nog steeds een roze tint heeft op het behandelde gebied, dan zullen we het nog iets uitstellen.

Maak een afspraak

Investeer in je zelf.