Wat zijn Powderbrows?

Powderbrow is een nieuwe semi permanente make up techniek. Deze techniek wordt toegepast met een machinale nano-naald. Hierdoor krijg je een zachte en natuurlijke poedereffect, die jou in de ochtend veel tijd zal besparen! De powderbrowtechniek is geschikt voor alle huidtypes.

Voorafgaand aan de behandeling nemen wij zorgvuldig een intake af met daarin jouw wensen en wat je wel en vooral niet moet verwachten van de POWDER BROWS. Vervolgens starten we de behandeling met het schoonmaken en stylen van je natuurlijke wenkbrauw, zodat ze in topvorm zitten zodra we de PMU starten. Daarna beginnen we met het afmeten en aftekenen van je wenkbrauwen, dit doen wij zorgvuldig en nemen de tijd hiervoor. De behandeling is niet geheel pijnloos. Bij onze POWDER BROW techniek wordt de wenkbrauw volledig ingeschaduwd. Met deze techniek wordt er op subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauw hebt gepoederd. Door het ombre effect van deze techniek blijft het natuurlijk ogen.

Deze techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naald in de lederhuid gepigmenteerd. Met het PMU apparaat kun je een natuurlijk poeder effect creëren.
Na 6 weken zijn de wenkbrauwen volledig genezen en zul je zien dat de kleur is terug gelopen, dit is het moment dat je terug komt voor je nabehandeling. Bij deze nabehandeling kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur en duurt gemiddeld 2 uur.

NATUURLIJK POEDEREFFECT

  • GESCHIKT VOOR ALLE HUIDTYPEN
  • GEEN LITTEKENS/ BESCHADIGINGEN
  • UIT BED STAPPEN MÉT WENKBRAUWEN
  • MINIMALE ROODHEID/ZWELLING
  • GEEN KALE PLEKKEN IN DE WENKBRAUW

Hoe verloopt het genezingsproces van de wenkbrauwen?

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid.

Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

Dag 1-4: zeer donker
Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm
Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen
Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Nazorg

Als de POWDER BROWS net gezet zijn is dit vergelijkbaar met een schaafwond. Nalatigheid bij de verzorging en hygiëne kunnen infecties en littekenweefsel veroorzaken. Dit kan leiden tot minder effect dan verwacht. Als je de wenkbrauwen goed verzorgt, duurt het gemiddeld twee tot zes weken tot de behandelde huid
genezen is.

Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de POWDER BROWS goed verzorgt,
duurt het gemiddeld twee – zes weken tot de behandelde huid genezen is.

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine
zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van je wenkbrauwen. Om de POWDER BROWS
behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen voor een mooi resultaat dien je de instructies op te volgen die schriftelijk word meegegeven door de styliste.

*Huid gedurende drie dagen droog houden

*Niet pulken/krabben aan de korstjes die zijn ontstaan

*Bij ernstige jeuk licht insmeren met bepanthen

*De huid niet aanraken gedurende 1 week

*Vermijd minimaal 2 weken voor je behandeling chemische peelings

Kleuren

Wij bespreken voorafgaand de behandeling welke kleur wij gaan gebruiken, hier heb je zelf ook alle inspraak in. Wij zullen ons kundig advies met je delen.

Voorzorg

*24 uur van tevoren geen aspirine, ibuprofen of naproxen    slikken

* 24 uur van tevoren geen bloedverdunners gebruiken

* Vermijd de zon minimaal 4 dagen van tevoren

* Vermijd minimaal 2 weken van tevoren chemische peelingen

Maak een afspraak

Investeer in je zelf.